Hasselnötsbollar med rödbeta

Ca 25 st

2,5 dl hasselnötter

0,5 dl havregryn

0,5 dl kokosflingor

8 dadlar

3 msk starkt kaffe

2 tsk PLOG Rödbetspulver

2 krm vaniljpulver

1 krm flingsalt

Mixa alla ingredienser och forma till bollar. Om smeten är för torr kan du tillsätta en skvätt vatten eller mer kaffe. Rulla bollarna i rödbetspulver eller kokos. Förvara i kyl eller en längre tid i frys.

 

Lingongrädde

2 dl vispbar grädde (t.ex. havre)

Rivet skal av 1 lime

2 tsk PLOG Lingonpulver

1 tsk flytande honung

Vispa grädden till önskad fasthet och rör sedan ned övriga ingredienser. Servera kyld till bär, frukt, kaka eller paj.

 

Raw morotskaka

Botten

2 dl valnötter

3 dl färska dadlar, urkärnade

1 dl riven kokos

3 medelstora morötter, rivna

3 msk PLOG Morot

0,5 tsk kardemumma

1 tsk kanel

1 tsk ingefära

1 nypa flingsalt

 

Frosting

2 dl växtbaserad färskost

50 g växtbaserat smör

2 msk flytande honung

1 dl florsocker

2 krm vaniljpulver

Finrivet skal av 1 apelsin

 

Garnering

Pistaschnötter, grovhackade

  1. Mixa valnötter och dadlar och blanda ned övriga ingredienser till botten. Tillsätt lite vatten om det behövs för att binda massan.

  2. Bred ut smeten i en springform med bakplåtspapper. Ställ i frysen medan du gör frostingen.

  3. Vispa ihop cream cheese och smör till en fluffig smet. Vänd sedan varsamt ned övriga ingredienser till frostingen.

  4. Ta ut kakan ur frysen och bred på frostingen. Garnera med pistaschnötter och pudra över morotspulver.

  5. Ställ i frysen minst 1 timma till och ta ut ca 10 min innan den ska serveras.

  6. Vill du ha en dubbel morotskaka som på bilden gör du dubbel sats och fortsätter bygga på kakan efter att det första lagret botten och glasyr har stått i frysen en timme.

 

Hallon- och rödbetsglass

2 avokado

250 g frysta hallon

1 banan, fryst i skivor

0,5 dl havreyoghurt

2 tsk PLOG Rödbetspulver

1 lime (saften)

1 tsk vaniljpulver

1 msk honung

Mixa alla ingredienser och servera direkt, gärna med färska hallon.

 

Vetegräsmousse

1,5 dl växtbaserad grekisk yoghurt

0,5 dl fryst mango

1 tsk flytande honung

0,5 lime

1,5 tsk PLOG Vetegräs

0,5 krm vaniljpulver

Mixa kokosyoghurt och mango. Pressa limen över blandningen och rör ner tillsammans med övriga ingredienser. Toppa gärna med färska bär.

 

Blåbärsgröt

1 dl havregryn

2 dl vatten

0,5 dl torkade äppeltärningar

2 tsk PLOG Blåbärspulver

0,5 krm flingsalt

Flytande honung

Koka upp havregryn, vatten och salt och låt småkoka några minuter. Rör ned äppeltärningar och blåbärspulver. Ringla över honung och toppa med valfria bär. Servera med kall havredryck.

 

Overnight oats med morot

Grundrecept

2 dl havregryn

1 msk chiafrön

2 dl nötmjölk

1 krm vaniljpulver

1 tsk PLOG morotspulver

1 nypa salt

Topping

Osötat jordnötssmör

Skivad banan

Flytande honung

Kakaonibs

 

Rör på kvällen ihop grundreceptet i en burk eller en skål och ställ i kylen under natten. Toppa med valfria tillbehör på morgonen. Servera eventuellt med nötmjölk.

 

Mörk chokladbräck med rödbeta

100 g mörk choklad, 70-85%

Valnötter, grovhackade

PLOG Rödbetspulver

Flingsalt

Smält chokladen i ett vattenbad. Häll ut den på ett bakplåtspapper. Strö över rödbetspulver, valnötter och flingsalt. Låt stelna och bryt i bitar. Förvara svalt.

Norrlandsglass

 

5 dl vaniljyoghurt (t.ex. soja)

200 g blåbär och hallon

3 tsk PLOG Norrlandsbär

Mixa samtliga ingredienser och låt sedan smeten frysa i en glassmaskin om du vill ha den fluffig, eller i formar för pinnglass.

 

Bärmaränger på kikärta

Ca 60 st små

1,5 dl spad från kikärter

1,5 dl strösocker

0,5 tsk pressad citron

0,5 tsk vaniljsocker

2 tsk PLOG Norrlandsbär, Lingon eller Blåbär

Sät ugnen på 100 grader. Vispa spadet, citron och vaniljsocker till ett skum med elvisp. Tillsätt lite av strösockret i taget under fortsatt vispning, tills du har ett fast skum. Spritsa ut små mängder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 1,5 timmar. Håll koll så att de inte blir mörka. Låt stå ytterligare ett par timmar på eftervärme i ugnen. Låt svalna och förvara torrt.

 

Korngräsbollar

300 g naturella cashewnötter

250 g dadlar, urkärnade

1 dl kokosflingor

1,5 msk färsk, riven ingefära

2 lime (skal och saft)

2 tsk honung

2 tsk PLOG Korngräs (+ extra till garnering)

1 krm flingsalt

Mixa cashewnötter i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en smet som går att forma till bollar. Avsluta med att rulla bollarna i korngräs. Förvaras i kyl eller frys.

 

Smoothie bowl med rödbeta

1 dl havregurt

0,5 dl havregryn

0,5 dl frysta blåbär

0,5 dl frysta hallon

0,5 dl frysta lingon

2 tsk PLOG Rödbeta

1 krm vaniljpulver

1 tsk flytande honung

Mixa samtliga ingredienser och häll upp i en skål. Toppa med t.ex. granola och färska bär.

 

Gröna Skånevåfflor

4 dl vetemjöl

3 dl fet havremjölk

1 dl vatten

150 g växtbaserat smör

1 msk PLOG Skånegrönt

0,5 tsk salt

1 tsk bakpulver

Rivet skal av 1 citron

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i havremjölk och rör tills smeten är klumpfri. Tillsätt vattnet och låt smeten svälla 20 min. Smält under tiden smöret och låt svalna något. Tillsätt smöret i smeten innan gräddning. Räkna med knappt 1 dl smet per våffla. Servera med färska bär och vispad grädde eller gör en matig variant med rödlök, havre fraiche och tångrom.

 

Smoothie bowl med korngräs

0,5 avokado
0,5 banan
1 dl fryst mango
1 näve babyspenat
1 dl havregurt

2 cm ingefära
2 tsk PLOG Korngräs

1 krm vaniljspulver

Mixa samtliga ingredienser och häll upp i en skål. Toppa med t.ex. granola och färska bär.

Kontakta oss 

hej@plogfoods.se

+46(0) 40 15 13 42

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Inekogruppen AB

 

Södra Förstadsgatan 23A

211 43 Malmö

Sverige

Press/material

info@inekogruppen.se

Order/försäljning

order@inekogruppen.se

Återförsäljare