top of page
(2) Blåbär.png

Norrländska Blåbär - juice

500 ml / Juice av 2300 blåbär & 3 äpplen

En närpressad juice av hela 2300 blåbär från Lapplands skogar, kombinerat med svenska äpplen. Juicen har en frisk och fyllig smak och består av 70% blåbär och 30% äpple - inget annat. Ett njutbart sätt att få i sig bärens nyttigheter! Certifierad av ”Från Sverige” med 100% svenska råvaror. Smak och färg kan variera över säsong.

Köp här:

ladda%20ned%20(1)_edited.png
Bodystore_715x375 (1).png
piggabutikense-logo-1540559952.png
Vilhelmina,
Lappland
Norrland karta (svart).png
HK logo.png

Innehåll

 

Blåbär (Vaccinium myrtillus) (70%). Äpplemust (Malus domestica) (30%). 100% svenska råvaror. Plockat, pressat och förpackat i Sverige. Pastöriserad.

 

Näringsvärde per 100 g

Energi: 139kJ / 33 kcal

Fett: 0 g

  varav mättade fettsyror: 0 g Kolhydrater: 8,2 g

  varav sockerarter: 7,9 g

Protein: 0 g

Salt: <0,01 g

Användning

Juicen kan spädas ut (1:4) eller drickas direkt, som shot eller kraftigare juice. Ger 2 liter måltidsdryck.

Den kan även användas i smoothies och bakning.

Hälsofördelar

Blåbär är det bär som är rikast på antocyanin, en typ av antioxidanter som räknas till gruppen flavonoider. Antocyanin bidrar till att bevara ögats A-vitamin, vilket behövs för att bibehålla normal syn. Blåbär är även bra för hjärta och kärl; en svensk studie visade att blåbär verkar kunna dämpa inflammation i kärlen.

Om blåbär

Blåbär finns i hela Sverige och riset täcker ca 17% av landets yta. De trivs bäst i granskogar och plantan kan bli upp till 30 år gammal. I Norrland blommar blåbärsriset framåt juni och bären mognar i augusti. Endast ca 7% av alla blåbär som finns tillgängliga plockas, trots att vi är storkonsumenter i Sverige.

På engelska heter blåbär "bilberries" och ska inte förväxlas med "blueberries" som syftar på den odlade, amerikanska arten. Vilda blåbär innehåller betydligt mer antioxidanter än odlade varianter.

bottom of page