top of page
(1) Lingon.png

Norrländska Lingon - dryck

500 ml / Juice av 2300 lingon & 3 äpplen

En närpressad juice av hela 2300 lingon från Lapplands skogar, kombinerat med svenska äpplen. Juicen har en frisk och syrlig smak och består av 70% lingon och 30% äpple - inget annat. Ett njutbart sätt att få i sig bärens nyttigheter! Certifierad av ”Från Sverige” med 100% svenska råvaror.

Köp här:

ladda%20ned%20(1)_edited.png
Bodystore_715x375 (1).png
piggabutikense-logo-1540559952.png
Vilhelmina,
Lappland
Norrland karta (svart).png
HK logo.png

Innehåll

 

Lingon (Vaccinium vitis-idaea) (70%). Äpplemust (Malus domestica) (30%). 100% svenska råvaror. Plockat, pressat och förpackat i Sverige. Pastöriserad.

 

Näringsvärde per 100 g

Energi: 160 kJ / 35 kcal

Fett: 0 g

  varav mättade fettsyror: 0 g Kolhydrater: 8,9 g

  varav sockerarter: 5,9 g

Protein: 0 g

Salt: <0,01 g

Användning

Juicen kan spädas ut (1:4) eller drickas direkt, som shot eller kraftigare juice. Ger 2 liter måltidsdryck.

Den kan även användas i smoothies och bakning.

Hälsofördelar

Lingon gynnar tarmflorans goda bakterier och har en antiinflammatorisk verkan på slemhinnan i urinvägarna, därför kan lingon hjälpa vid urinvägsinfektion. Den höga halten antioxidanter bidrar till att skydda mot oxidativ stress, orsakad av fria radikaler. En studie vid Lunds universitet har även visat att lingon kan stabilisera blodsockret och minska de negativa effekterna av en fet kost.

(82)%20Dryck%20Lingon_edited.jpg

Om lingon

Lingon finns i stora mängder över nästan hela Sverige. I Norrland mognar bären runt augusti-september. Lingon kallas ibland "det röda guldet" och är det bär som haft störst betydelse i de svenska hushållen. Idag är lingon det ekonomiskt viktigaste bäret i Sverige och det exporteras till bl.a. Tyskland. Lingonriset har blad året runt och plantorna kan klara minus 40 grader. Tack vare det höga innehållet av bensoesyra har lingon god hållbarhet och kan förvaras länge utan konserveringsmedel.

bottom of page